„Обучение на автоключ” е трайно наложила се фраза, чийто смисъл най-общо казано е да синхронизираме компютъра на автомобила и ключа, за можем да стартираме двигателя. В ключарския ни център в Гео Милев и Сливница автоключарите са специалисти в тази дейност – по всяко време може да разчитате на нашите услуги и консултации.

Между чипа (транспондера), който се намира във Вашия ключ и двигателя на превозното средство съществува връзка, която е защитена с уникален код за всеки автомобил. Двигателят запалва единствено в случаите, когато разпознае този код.

Случаите, в които се налага да обучите автоключ:

  • Когато го повредите безвъзвратно;

  • Когато го загубите или Ви го откраднат;

  • Ако разполагате само с един. 

Желателно е да имате и резервен такъв, така че би било добре предварително да си направите.

Мнозина хора си мислят, че в такива случаи е достатъчно да се „нареже” дубликат, но това е недостатъчно – той трябва да премине през въпросното „обучение”, за да го разпознава автомобилът. Понякога причина за това може и да е разпаднала се връзка – често срещано явление при слаб, изтощен акумулатор. Често в практиката ни се налага аварийният ни автоключар да обучава ключ на място, след като е отворил Вашия автомобил. 

Може би някои от вас се запитват колко време би отнело обучението на един автоключ, но това е въпрос без точен отговор – зависи от марката и модела на автомобила, както и от годината на производство. В общия случай е хубаво за цялата операция да си предвидите поне час. След обучението на автоключа не трябва да забравяме, че е необходимо да демонтираме ключалката на автомобила и да я пренаредим по новия ключ.

В ключарския и автоключарски център на SOS Locksmith в Гео Милев и Сливница работят най-добрите майстори ключари. Те са на Ваше разположение денонощно и ще Ви се притекат на помощ в рамките на половин час, за да решат всеки Ваш проблем.