Преработване на заключващата система на Вашето жилище е една от основните услуги, които предлагаме в ключарския ни и автоключарски център в Гео Милев и Сливница. Сигурността е от жизнено важно значение за Вас, Вашите близки и имущество, затова не отлагайте решението да преработите Вашата касова заключваща система в секретна.

Защо се налага да се разделим с касовата брава

Ако трябва да отговорим с една единствена дума, това би било заради сигурността. Крадците отдавна са намерили „цаката” на този вид брави. Подходът им към тях дори не се отличава с някаква кой знае каква елегантност или използване на високи технологии. Те просто пробиват директно касовата брава и така влизат в жилището Ви. Един от проблемите ѝ е, че производителите могат да инвестират единствено в нейното подобрение и сигурност, докато секретните имат патрон и допълнителна защита за него – все елементи, които постоянно се развиват и подобряват. 

За разлика от касовата врата, тук основна роля (освен бравата) играе и патронът. През последните години производителите отделят все повече ресурси в развитието и производството на високотехнологични такива. Съществува огромно разнообразие от видове, подсилени със сплави и механизми против пробиване, измъкване, срязване и т.н. Един от най-високонадеждните и здрави е разработка на австрийската фирма EVVA. Ако говорим с клишета – това е „последният крясък на модата” – механизмът му не разполага с никакви пружини, което допълнително отчайва евентуалните нарушители. Друго предимство е, че съществуват и защити за патроните, независимо от техния вид – т. нар. бронировка. Това е метална капачка, която прави достъпа до патрона и оттам отварянето на вратата по-трудно осъществими.

От касова към секретна заключваща система

Има множество варианти, с които ще подсилите сигурността на Вашия дом. Най-добре е да се допитате до някой от нашите майстори ключари, за да Ви предложим най-удачния за вас според Вашите предпочитания и бюджет. Опция е примерно да монтираме допълнителна брава Gerda, която се ползва със славата на непробиваема. Длъжни сме и да Ви напомним, че колкото повече защитни елементи ползвате (здрав патрон, бронировка, допълнителна брава и др.), толкова по-голяма е вероятността евентуалните крадци да се откажат да влязат в дома Ви – те търсят лесна плячка без много усилия или препятствия, които биха могли да ги забавят.

Цялостната подмяна на заключващата Ви система би била възможна след оглед и консултация с майстор ключар. Това е процес, базиран на много изчисления – трябва да се вземат предвид настоящата ситуация (какъв  врата имате, колко е висока, състоянието на касата и т.н.) и естествено финансовите Ви възможности. След огледа ще Ви изготвим оферта.

Мнозина подценяват сигурността и се разкайват когато е станало късно. Не бъдете от клиентите, които идват в ключарския ни център в Гео Милев и Сливница и пребледнели поръчват всички „най-добри системи”, които предлагаме, защото са станали обект на взлом и кражба. Помислете за инвестиция предварително – смяната на заключващата система е сигурна крачка напред в повишаване на Вашата сигурност, спокойствие и комфорт.