Ремонт на заключващите механизми

За ремонта на всички видове заключващи механизми по Вашия автомобил може да разчитате на нашите колеги в ключарския център в Гео Милев и Лозенец. С каквито и проблеми да се сблъскате, не се колебайте да ни търсите на тел. 0879 900 300 и наш авариен майстор ключар ще пристигне при Вас до половин час, в която и точка на София да се намирате.


Кои са най-често срещаните проблеми по заключващите механизми:


 • Стрелка Износване.

  Подобно на всеки друг механизъм и ключалките се износват с течение на времето, събират прах и влага, клеясват, ръждясват, елементите в тях започват да функционират неправилно или въобще блокират. Силно препоръчително е в момента, в който усетите, че нещо по Вашите заключващи механизми не е наред, да вземете мерки. Това важи не само за тези по вратите, но и на багажника и особено тези за запалването и резервоара за гориво, ако той се заключва. В най-честия случай първи се развалят механизмите за стартиране на двигателя и на багажника поради честата им употреба.

  Стрелка Неправилна експлоатация.

  В ежедневието тряскаме, блъскаме вратите, превъртаме повече от необходимото автоключа – нормално е тези механизми да започнат да дават дефекти. В определени ситуации собствениците започват да бърникат в механизмите без подходящите инструменти и познания и има опасност те да станат напълно неизползваеми. В други случаи някои се престарават и смазват частите с олио или грес, което не е правилно, защото по тях полепват още повече частици, които допълнително затрудняват работата на ключалката. Най-добре в такива ситуации е да използвате графит на прах, който да впръскате в ключалката.

 • Стрелка Разваляне след кражба или опит за такава.

  Крайно неприятна ситуация, при която престъпниците често направо изтърбушват ключалките – тогава винаги се налага не само да се намеси майстор ключар, но и да се закупят нови механизми, които ние ще ви монтираме. Най-добре преценката за състоянието им да оставите на нашите колеги, защото понякога нещата могат да се оправят и след ремонт.

 • Стрелка При счупване на автоключа.

  Има ситуации когато автоключът Ви се счупи като парче от него остане в ключалката, било то поради неправилна употреба и натиск или поради захабяване. Тогава пак ще Ви посъветваме да не се опитвате да го изваждате сами, ако не разполагате с нужните познания и инструменти. Ако парчето се вижда и може да бъде издърпано, направете това с клещи или пинсета. В някои случаи обаче би се стигнало да необходимостта от махане и разглобяване на целия механизъм, които ще извършат нашите аварийни автоключари.


За всяка от посочените ситуации имаме решение. Ако проблемът не е авариен и крайно спешен, и естествено, ако автомобилът Ви е в движение - може да ни го докарате превозното на място, където ние ще се захванем с отстраняването на проблема.

В ситуация, която изисква нашата бърза намеса (счупен ключ, не можете да отворите поради заяла ключалка или след като някой е бърникал в нея), ние ще се постараем да поправим проблема на място – след като дойдем при Вашия автомобил. Понякога обаче може да се наложи да вземем механизма в ключарския център и след ремонта му отново да Ви го върнем и монтираме.

Има ситуации, в които обаче дори и нашите умения няма да са достатъчни, за да поправим вече необратимо разваления механизъм. За този проблем обаче също имаме решение – на склад в SOS Locksmith в Гео Милев и Сливница разполагаме с нови автоключалки, а ако нямаме Вашата конкретна (ако е примерно за по-рядък модел автомобил), можем да Ви я доставим в срок. След това ще я монтираме на Вашето превозно средство, но преди това ще я синхронизираме (пренаредим) по Вашия автоключ.