Обучение на автоключ

Ако попаднете в аварийна ситуация, едно от основните изисквания, за да се измъкнете без излишни нерви, загуба на време и пари, е да запазите спокойствие, в никакъв случай да не предприемате прибързани действия и по възможност да потърсите услугите на професионалист. Това важи за всякакви случаи, вкл. и при ситуация, когато се нуждаете от бързо отключване и навременна ключарска помощ. Нашите аварийни майстори в ключарския център на SOS Locksmith в Гео Милев и Сливница са на Ваше разположение при всякакви такива ситуации – само ни звъннете на 0879 900 300, ако попаднете в такава и наш авариен майстор ключар ще пристигне до половин чак независимо къде в София се намирате.

Най-често срещаните аварийни ситуации, в които се нуждаете от намесата на авариен майстор ключар, са следните:

 • Когато не можете да отворите Вашата врата.

  Нашите майстори ключари споделят, че най-честите причини да се озовете в такива ситуации, са следните:

  • Не разполагате с ключ.

   Това е причината, най-често да се нуждаете от услугите на авариен ключар. В такива случаи или сте загубили своя ключ и не разполагате с дубликат на удобно за Вас място или сте изпаднали в нелепата ситуация да излезете и да хлопнете вратата зад Вас по погрешка, а тя да е оборудвана с топка. В момента, в който останете заключени навън, намерете начин да се свържете с нас. Ако не носите телефона си, вземете от някой съсед, защото най-важното е в такава ситуация да не се опитвате сами да разбивате вратата или да влизате с взлом. Впоследствие Ви съветваме, ако са Ви откраднали ключа, да си смените бравата веднага или може само патрона, ако имате секретна такава. Това може да направи нашият авариен майстор след като първо отвори вратата Ви, направи оглед на мястото и после ще Ви предложи най-оптималния за Вас вариант.

   Съветваме Ви винаги да държите копие на Вашия ключ на място, откъдето бързо ще го вземете – това дори може да е Ваш съсед, на когото имате доверие, роднина, приятел и т.н. Ако пък разполагате само с един ключ за Вашето жилище е повече от необходимо да си извадите копие колкото е възможно по-бързо. Представете си, ако го загубите или Ви го откраднат, какво ще стане – ще се наложи направата на такъв по Вашата ключалка (невинаги това е възможно), която трябва да се демонтира и отново монтира, или да смените патрона, ако притежавате секретна врата, което е най-добрият вариант, за да бъде загубеният или откраднат ключ неизползваем. Така че сега ако си извадите дубликат (в нашия ключарски център предлагаме такава услуга), ще си спестите много разходи, загуба на време и главоболия впоследствие.

  • Счупвате ключа си.

   Много е неприятно когато счупите Вашия ключ в ключалката на патрона, бравата, катинара или в друг заключващ механизъм. Причините затова главно са или в износен механизъм или неправилно боравене с ключа, но така или иначе в момента, в който усетите, че нещо не функционира както досега, Ви съветваме да потърсите решение на проблема. Има ситуации, в които лесно бихте извадили счупеното парче – например с клещи, пинсети или приплъзгване, но в други най-добре направо викнете авариен ключар, който ще Ви спести нерви, време и усилия, а често и пари, ако вие повредите нещо в опитите си да се справите сами с проблема.

  • Поврежда се някой от механизмите.

   Подобно на абсолютно всеки друг механизъм и този за заключването на Вашата врата се изхабява с течение на времето. Фините части вътре клеясват, натрупват се прах и влага. Следствие на това е, че често бравата или патронът започват да заяждат и често направо спират да функционират. При първите признаци за това, вземете необходимите мерки. Понякога ще е достатъчно да ги смажете механизма (не правете това с масло или грес, а с графит на прах), в други една поправка би била достатъчна, но в трети ще се наложи смяна. Когато те откажат да действат и по тази причина не успеете да влезете в жилището си, не се колебайте да потърсите услугите ни. Тук е трябва да добавим, че каквито и ключарски услуги в София да извършваме по Вашата входна врата ще се нуждаем от документ за самоличност и представяне на нотариален акт (или договор за наем) на апартамента.

  • Влизане с взлом.

   Много неприятна ситуация, в която вратата Ви може да се окаже разбита, както и заключващите механизми. В някои ситуации щетите са толкова големи, че единственият вариант е да монтирате нови такива – било то брава или патрон. В трети може да се наложи поправка или изваждане на счупено парче и др. Каквото и да е положението, което заварите, съветваме Ви веднага да потърсите >авариен автоключар, който бързо ще направи диагностика на заключващите механизми и щетите и ще ви предложи най-доброто решение.

  • Влизате във владение.

   Не крайно често, но в практиката имаме случаи, когато клиенти не могат да влязат във владение на своя имот по най-различни причини – съдебни спорове с роднини, старите собственици не се изнасят и т.н. Важно е тогава да имате изрядни всички необходими документи, за да пристъпим въобще към някакви действия за влизането Въ Вашия имот.

 • Когато не можете да отворите ваша вътрешна врата или сейф.

  Бързата намеса на автоключар се изисква и в случаите, когато Вие или примерно Вашето дете се заключат в банята или в друга стая в жилището Ви. Важното е тогава отново да не изпадате в паника, да ни потърсите веднага, а детето да успокоите бързо, като му говорите постоянно. Има ситуации когато се налага да отворим и сейф, което Вие не сте в състояние по някаква причина да направите, тогава е повече от наложително да ни покажете документ за собственост.

 • Когато трябва да отворите чужда врата.

  Богатата практика на нашите аварийни автоключари сочи, че често аварийни услуги ползват клиенти, които се нуждаят да отворят различно от тяхното жилище, къща или имот. Ето няколко ситуации, когато също извършваме аварийно отключване:

  • Когато не можете да отворите ваша вътрешна врата или сейф.

   Бързата намеса на автоключар се изисква и в случаите, когато Вие или примерно Вашето дете се заключат в банята или в друга стая в жилището Ви. Важното е тогава отново да не изпадате в паника, да ни потърсите веднага, а детето да успокоите бързо, като му говорите постоянно. Има ситуации когато се налага да отворим и сейф, което Вие не сте в състояние по някаква причина да направите, тогава е повече от наложително да ни покажете документ за собственост.

  • Складове, офиси, производствени помещения и др.

   Причините, поради които аварийни ключари се налага да отварят фирмени помещения, офиси, складове и подобни, са от най-различно естество – след производствени аварии, грабежи, небрежност от страна на работещите там и др. Не се колебайте да потърсите нашите услуги, ако сте собственик на сграда, офис, склад и др., които се нуждаят от нашата аварийна професионална помощ. Ще отворим всяка една врата, която е заключена по някакъв начин без да нанесем щети по нея, касата или интериора.

  • На чужд апартамент, жилище, вход и др.

   Някои от най-неприятните ситуации, които изискват нашата намеса, са тези, при които трябва да отваряме чужди апартаменти по желание на роднини или съседи. Често в тях има починали възрастни хора, но няма как – това ни е работата. Други подобни аварийни случаи са при наводнение, а собственикът го няма – тогава трябва разрешението на няколко съседа и по възможност домоуправителят да е на място, за да отворим бързо вратата.

Освен тези основни изброени случаи, има още много, когато се нуждаете от аварийните услуги на нашите ключари. Не можем да ги изброим всички – най-важното е да сте информирани, че каквото и да се случи може да разчитате на денонощна ключарска помощ. Ако попаднете в аварийна ситуация – а това по законите на Мърфи се случва най-често по празниците, уикендите или малките часове – не се колебайте да ни потърсите. Авариен майстор ключар от ключарското ателие на SOS Locksmith в Сливница и Гео Милев ще бъде на адреса до половин час, за да отвори абсолютно всяка една врата.