Обучение на автоключ

Това е една от най-често срещаните услуги, които предлагаме в автоключарския център на SOS Locksmith в Гео Милев и Сливница. Нашите майстори автоключари са в състояние да синхронизират всеки автоключ към Вашия автомобил – независимо от марката и модела му.

Обучението на автоключ – какво представлява

Когато се наложи да си направите нов ключ, се налага той да бъде синхронизиран, тоест обучен, за да го разпознава Вашия автомобил. Нашият съвет е да имате дубликат, защото ако притежавате само един такъв, при загуба, кражба или счупване, разходите по направата на нов ще са по-големи, отколкото просто ако донесете оригинала в нашия център и ние нарежем нов ключ и впоследствие го обучим. Също така, ако държите дубликата на удобно за Вас място или при приятели или роднини, това би Ви спестило доста евентуални разправии, ако Ви потрябва.

Защо се налага обучение? За разлика от ключовете например за Вашия апартамент, които е достатъчно да се нарежат, автоключовете трябва да се синхронизират именно към Вашата кола. Ако това не се случи, тя няма да познае ключа и Вие няма да сте в състояние не само да отворите автомобила, но и да го запалите. Всеки разполага с уникален код (комбинациите за някои са десетки млн.), който трябва да се пренесе и върху ключа. За да се извърши това Ви трябват три неща: софтуер, хардуер и необходимите познания. С всички това необходимо разполагаме в ключарския не център в Гео Милев и Сливница.

За да обучим Вашия автоключ e необходимо да разполагаме с Вашето превозно средство поне за 40 минути, през което време да обучим и нарежем новия ключ. Ако това е невъзможно да бъде осъществено при Вас ще дойде майстор ключар, който ще направи обучението на място, а впоследствие ще го нареже по Вашата автоключалка и после ще монтира наново всички механизми, за да можете да ползвате автомобила с новия ключ.

Кога е наложително да обучим своя автоключ

Това е необходимо най-често в ситуациите:

 • Ако го загубите.

  Тогава наш авариен майстор ще отвори автомобила Ви, ако това се налага и ще обучи нов автоключ. За нарязването му обаче ще е необходимо това да се извърши или по някоя от ключалката по вратите или по ключа за запалването. Той ще разглоби механизма и в ателието ще нареже новия ключ по него. Накрая ще върне и монтира ключалката и вече готовия ви нарязан автоключ, който може да използвате. Както виждате, това би Ви коствало време и пари, затова Ви съветваме винаги да разполагате с дубликат.

 • Ако имате само един.

  В такъв случай заповядайте в ключарския ни център, където ще нарежем новия автоключ и обучим на място. Понякога за целта ще ни е необходим и Вашият автомобил, но така или иначе това е по-добрият и евтин вариант, с който ще се предпазите от бъдещи главоболия и излишни разходи.

 • Ако Ви го откраднат.

  Тук ситуацията е доста по-неприятна, а и няма да е достатъчно само да обучите нов ключ. Необходимо е Вашият автомобил да „забрави” за откраднатия ключ. За целта трябва да пренаредим ключалките, които той е отключвал и ключа за запалване и чак после по вече пренаредените такива да нарежем и обучим нов. Имайте предвид, че някои застрахователни компании изискват това като задължително условия, с оглед превенцията на бъдещо престъпление (евентуална кражба на автомобила Ви).

 • Ако го повредите безвъзвратно.

  Обучението му е наложително когато той престане да функционира или почне да дава проблеми. Това може да се получи следствие на износване, захабяване, изпускане и др. В такава ситуация Ви съветваме да се консултирате с нас майстор автоключар, защото понякога проблемът може да е в ключалката, а не толкова в автоключа на автомобила.

 • Ако купите автомобил втора употреба.

  Няма да искате старият собственик да има ключ за Вашето превозно средство, нали? Тогава трябва да се действа подобно на ситуацията с кражбата – следва да се пренаредят всички ключалки, за да забрави автомобилът за ключа и тогава да се обучи нов.

Обучение на автоключ – необходим софтуер

По някои форуми може и да прочетете колко е лесно да пренареди ключалка, да се поправи ключ и т.н. Имайте предвид, че за обучението на автоключ има специален скъп софтуер, който разпознава марката и модела на автомобила и извършва прехвърлянето на информацията. Програмите са повече от една, в зависимост от вида на превозното средство - Zed-Bull, SBB, Abrites, MPV и др. Обучението на автоключ се извършва и със специален хардуер и най-вече с необходими познания о натрупан опит, каквито нашите майстори ключари в ателието ни в Гео Милев притежават.

Важно е да знаете, че в каквато и ситуация до попаднете – на откраднат, забравен, счупен ключ и подобни, да запазите хладнокръвие и да не взимате прибързани решения. Да не почнете да бърникате по заключващите механизми или да викате приятели от любимия ни тип „баш майстори”, които често ще нанесе повече щети или закърпят ситуацията само временно. Имайте предвид, че само едно позвъняване ще реши Вашите проблеми – независимо от деня и часа, наш авариен майстор автоключар ще бъде на посоченото от Вас място в рамките на половин час.