Обучение на автоключ

Когато се нуждаете от изработване на нов автоключ има ситуации, в които ще се наложи да бъдат прекодирани (пренаредени) ключалките на автомобила Ви, за да може да го ползвате. Това са част ат нашите автоключарски услуги, в които нашите майстори ключари имат дългогодишен опит.

Тук сме разгледали подробно кога се налага обучението на автоключ. Често в такава ситуация се налага да се прекодират и автоключалките. Това е повече от задължително когато са Ви откраднали ключа (особен в комплект с документите) – тогава не е достатъчно само да направите дубликат, защото старият загубен или откраднат ключ още ще действа.

Трябва да знаете, че много застрахователни компании изискват вашите ключалки да бъдат пренаредени (при опити за проникване и нанасяне на щети) след като направите нов автоключ, защото така ще предотвратите риска от кражба впоследствие.

Какво трябва да направите при откраднат автоключ?

Ако притежавате дубликат първо трябва да решите дали ще продължите да го ползвате, дали е възможно крадците да получат достъп до Вашия автомобил и дали ако са ви откраднали и документите ще намерят информация за колата, къде живеете е т.н. За да предотвратите бъдещи проблеми Ви съветваме да си извадите нов ключ. Докарайте колата си в нашето ателие, ние наново ще обучим автоключа , ще пренаредим ключалките по него, вкл. и тази за запалването и така ще елиминираме вече откраднатия ключ.

При загубен или откраднат автоключ ситуацията е леко по-различна. Решението и при автомобила да пристигне наш колега, който да го отвори, ако се налага (в аварийното отключване на врати сме също специалисти) и после ще вземе необходимата информация от таблото за управление. След обучението на новия автоключ, той ще бъде нарязан по вече наредената наново автоключалка (тя ще бъде демонтирана, пренаредена и после наново монтирана), което ще бъде повторено и при другите заключващи механизми, ако се ползва същият ключ. Така накрая ще имате съвсем нов уникален автоключ, а откраднатият ще бъде „забравен” от превозното средство и негоден за употреба.

Освен че винаги би трябвало да разполагате с дубликат (никога не допускайте да оставате само с един ключ), съвеутът ни е да не държите документи в жабката, което често някои имат навика да правят. Ако станете жертва на кражба, не се колебайте да ни звъннете – ние бързо ще нарежем и обучим нов ключ и ще пренаредим ключалките на Вашето превозно средство, за да сте спокойни, че откраднатият автоключ няма да може да се използва по никакъв начин.