Cassa 706.62 31/31
20,00 лв.
Съдържание: Секретен патрон Cassa 3 бр. секретни ключа Монтажен болт Оп..
Cassa 706.62 31/37
20,00 лв.
Съдържание: Секретен патрон Cassa 3 бр. секретни ключа Монтажен болт Оп..
Gege eap 2000
33,00 лв.
Съдържание: Патрон 4 ключа Крепежи Опаковка Гаранционна карта ..
METAL 31/31
19,50 лв.
Съдържание: Патрон 4 секретни ключа Крепежи Опаковка Гаранционна ..
Двуредов патрон
30,00 лв.
Съдържание: Патрон 5 ключа Опаковка Крепежи Гаранционна карта ..
Патрон Bks L92
89,00 лв.
Съдържание: Патрон 3 Ключа Крепежи Опаковка Гаранционна карта Спецификации: ..
Патрон Daf 85
45,00 лв.
Съдържание: Патрон 31/56 мм. 4 ключа Крепежи Опаковка Гаранционна карта Специфика..
Патрон EVVA 3KS 31/36
328,90 лв.
Секретна ключалка 3KS/3KSplus -   3KS/KSplus е идеална за заключващи системи с комплекс..
Патрон EVVA 3KS 31/41
344,90 лв.
Секретна ключалка 3KS/3KSplus -   3KS/KSplus е идеална за заключващи системи с комплекс..
Патрон EVVA 3KS 31/51
375,90 лв.
Секретна ключалка 3KS/3KSplus -   3KS/KSplus е идеална за заключващи системи с комплекс..
Патрон EVVA 3KS 36/46
375,90 лв.
Секретна ключалка 3KS/3KSplus -   3KS/KSplus е идеална за заключващи системи с комплекс..
Патрон EVVA 3KS 36/51
390,90 лв.
Секретна ключалка 3KS/3KSplus -   3KS/KSplus е идеална за заключващи системи с комплекс..
Патрон EVVA 3KS 41/41
375,90 лв.
Секретна ключалка 3KS/3KSplus -   3KS/KSplus е идеална за заключващи системи с комплекс..
Патрон EVVA 3KS 41/46
390,90 лв.
Секретна ключалка 3KS/3KSplus -   3KS/KSplus е идеална за заключващи системи с комплекс..
Патрон EVVA 3KS 41/51
406,90 лв.
Секретна ключалка 3KS/3KSplus -   3KS/KSplus е идеална за заключващи системи с комплекс..
Показани са от 1 до 15 от 34 (3 страници)

СЕКРЕТНИТЕ ПАТРОНИ - ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И ВИДОВЕ

Стрелка  ИНФОРМАЦИЯ ТУК

 

В нашия e-shop в Гео Милев и Сливница разполагаме с огромно разнообразие от видове патрони. В днешни дни те са едни от най-разпространените средства за сигурност, което неизменно води до постоянното създаване на нови и нови видове такива.

Видове секретни патрони

Някъде може да ги срещнете и под името патронници или секретни ключалки. Важно е да знаете, че те не функционират отделно, а само в комбинация със секретна брава. При касовите брави (каквито все още са изключително разпространени в България) отключването се извършва в самия механизъм, докато при секретната когато завъртвате ключа, вие предавате движение към палеца на патрона, който от своя страна задвижва езика или шиповете на Вашата секретна брава.

Според стандарта на производство, имаме два вида:

 • Произведени по БДС стандарт. Те се отличават от другия единствено по дебелината на палеца. При тези, произведени по БДС, той е 5,5 мм.

 • Произведени по DIN стандарт. При тези патрони палецът е с милиметър по-голям – 6,5 мм.

Важно е да знаете стандарта на Вашата брава, на която ще бъде извършен монтажът на патрона, защото от това зависи правилното му функциониране в последствие. Има и по-високи класове патрони, които могат да действат и според двата стандарта, но Ви съветваме, ако имате колебания, да попитате наш майстор ключар относно необходимия Ви патрон.

Секретните патрони се разделят на много видове. Ето най-основните от тях:

 •  

   

  • Стрелка Обикновени секретни. Идеално решение за заключване на врати, при които не се нуждаете от високи нива на сигурност. Целта им е да затворят врати, които да ограничат пространство, където да влизат определени лица, но не стават за защита от крадци. Подходящи са за интериорни врати, за офиси, бизнес сгради, държавни учреждения, където строгият контрол се извършва на входа. Те са често срещан вариант и при входовете на жилищните кооперации, където всички имат ключове за достъп, и няма как да желаем високи нива на сигурност или достъпа. Този вид патрони са съставени от вертикално разположени щифтове, подредени по права линия от долната им страна. Важно е да знаете, че са лесно преодолими от крадци и са крайно неудачен избор за заключване на Вашата входна врата.

  • Стрелка Ямкови секретни. Друго тяхно наименование е специални секретни патрони. Произходът на името е заради техните ключове – те са с вградени малки дупчици по своето протежение под формата на ямки. Те могат да бъдат двуредови или едноредови, което зависи от пиновете, с които се извършва заключването и тяхното разположение. Разположението на техните щифтове е вертикално по дължина и ширина, за разлика от стандартните секретни патрони, където те са поставени на един ред. Ямковите секретни патрони са удачно решение за заключване на входни жилищни врати, където изискванията за сигурност вече са доста по-високи. Отличават се с доста високо ниво на сигурност, както и с факта, че заради щифтовото разположение, ключовете им влизат хоризонтално.

  • Стрелка С висока степен на сигурност. Друго тяхно наименование е High Security патрони и гарантират надеждна защита на Вашия дом. Разполагат с вградена защита срещу неправомерни опити за взлом, измъкване, пробиване, бъмпинг и т.н. За да направите копие на ключа се нуждаете от карта на продукта, което обаче не е достатъчно Изработването му ще може да направите единствено в оторизиран сервиз на производителя (какъвто е нашият). Много от тези секретни патрони с тази висока степен на сигурност са оборудвани с технологията Red Line.

   • СтрелкаСтрелкаСтрелкаRed Line технологията. Може да разберете за нейното наличие по червената линия, която ще видите по протежение на секретния патрон, откъдето идва и нейното име („червена линия”). Благодарение на нея при какъвто и да е опит за измъкване, счупване, бърникане с шперц, въобще на неправомерни действия срещу патрона, той ще се счупи и ще попречи на крадците да отворят секретната брава. Това обаче не важи за собственика, който после може да отключи брава, въпреки счупения вътре патрон. Така Red Line ще попречи на престъпниците да отворят вратата Ви, но не и на Вас.

  • Стрелка С ръкохватка. Служат най-вече за монтаж върху входни и интериорни врати. От вътрешната страна на бравата има ръкохватка, която реално извършва отключването. Удобството на този вид патрон е, че не се нуждаете от ключ за вътрешната страна на вратата, която постоянно да въртите. Естествено, ползвате такъв отвън.

  • Стрелка Едностранни. Иначе казано това са ½ секретни патрони, понеже все едно са срязани наполовина и имат само един ротор, а не два подобно на стандартните такива. Монтират се върху врати, които трябва да се заключват само от едната страна.

  • Стрелка Със зъбно колело. По-специален вид за брави, разполагащи със зъбчат механизъм – тези тип греда (наречени още хоризонтални) и други подобни модели за вкопаване.

  • Стрелка Мастър системи. Представляват ключалки, които се правят само по поръчка и като цяло представляват механична система за контрол на достъпа. По желание на клиента може да се изработят различни нива – всяко горно такова ще отваря долните нива, но не и обратното. Това е много подходящо решение за големи предприятия и фирми, където се нуждаем едновременно и от контролиран достъп, но и от значителна секретност.Освен това е възможно да се обособят и хоризонтални групи за заключване, които имат отделни ключалки патрони и ключове. Поради тази причини мастър системите са изключително подходящи за употреба в хотели, където се налага достъп до определени стаи и помещенияна много служители. Примерно в единхотел камериерките ще имат достъп самодо стаите на етажа, който обслужват, ноне и на своите колежки, а управителятна хотела – до абсолютно всички.

  Предлага се и допълване на систематаот допълнителни компоненти, групи отключалки, както и е възможна смяна наотделен компонент от– например напатрон, което няма обаче да доведе допромени в абсолютно цялата система за заключване.

  • Стрелка С еднаква секретност. С тези патрони ще имате възможността да отключвате няколко врати с един и същи ключ. Изработват се по поръчка, където се упоменава броя на ключовете и патроните. Това е подходящо решение за големи жилищни кооперации, разполагащи с повече от една врата, или за складове и предприятия, където е наложително повече хора да имат достъп до повече от едно заключени помещение.

  • Стрелка Други видове. Има още много, като например тези със скандинавски профил са предназначени за самостоятелни ключалки, тези със нар. Рим секретност за са шкафове и мебели и др.

 •  

 

Секретните патрони – как най-добре да ти защитим

 

След като сте закупили секретния патрон, който Ви е необходим, нашият съвет е да помислите и за неговата допълнителна защита. Един от вариантите за това е да монтирате бронировка. Това е сравнително нескъп вариант за запазване и предпазванена секретния Ви патрон от злонамерени действия на крадци - измъкване, извличане, пробиване, и т.н. Представлява метална капачка или конус, изработена от изключително здрав метал, която се монтира върху патрона. Така това ще защити не само него, но и самата брава. Бронировките са много видове, има някои много високотехнологични, но общото между тях е, че освен защитна функция, имат и чисто естетическа такава.

Нашите майстори ключари Ви съветват преди да вземете решение за закупуването на какъвто и да е било патрон, да се обърнете към нас. Те най-добре знаят какви са предимствата и недостатъците на всеки един вид и ще Ви дадат най-добрия съвет, базиращ се на добра преценка на Вашите необходимост и бюджет.

 

Същото важи и за монтирането на избрания от Вас секретен патрон. Важно е той да е извършен професионално, защото това е от основно значение за правилното функциониране на Вашата заключваща система.