SOS Mauer 31/31
49,50 лв.
  Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни..
SOS Mauer 31/36
63,50 лв.
  Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни..
SOS Mauer 31/41
95,60 лв.
Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни ключа Карта за сигур..
SOS Mauer 36/51
112,00 лв.
  Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни..
SOS Mauer 41/51 360º
125,00 лв.
  Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни ключа Карта з..
SOS Mauer 46/56
135,00 лв.
  Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални секретни..
SOS Mauer A240 Red Line
49,50 лв.
  Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални..
SOS Mauer A240 Red Line
135,00 лв.
  Съдържание: High Security патрон от ново поколение. 3 специални..
SOS Mauer New Wave 4 High Security
104,90 лв.
Ключалка NW4 се комбинира с брави по DIN. Може да се изработи с покритие никел или месинг.  ..
SOS Mauer New Wave 5 High Security
175,90 лв.
 SOS Mauer New Wave 5 е секретна ключалка с висока степен на сигурност и допълнителна защита..
Показани са от 1 до 10 от 10 (1 страници)

ПАТРОНЪТ SOS MAUER HIGH SECURITY - ПЕРФЕКТНО ЗАЩИТЕН С ТЕХНОЛОГИЯТА RED LINE

Стрелка  ИНФОРМАЦИЯ ТУК

 

Секретният патрон е основна съставна част от секретната заключваща система. Има случаи, в които той е практически непробиваем за престъпниците, но някои видове, особено евтините китайски, са доста некачествени и като резултат – бързо могат да бъдат измъкнати, счупени и т.н. Във Ваш интерес е да изберете по-сигурни и стабилни патрони, защото така ще гарантирате Вашето спокойствие и сигурност за дома. Патроните SOS Mauer High Security са гаранция за това най-вече със специално разработената за тях система на защита Red Line.

Какво представлява Red Line системата

За да проникнат в жилище, което е оборудвано със секретна брава, крадците трябва да минат през патрона като едно от препятствията. Ако той няма защита (т.нар. бронировка, представляваща метална капачка, която го защитава), престъпниците ще пристъпят към извличане, смачкване, пробиване, строшаване и подобни зловредни действия, имащи за цел да го преодолеят и да влязат вътре. Това в повечето случаи завършва с необратимото повреждане на заключващия механизъм, след което в последствие се налага да закупите нов. Какво ли ще стане обаче, ако патронът не само се счупи веднага при опит за външна намеса и така възпрепятства по-нататъшни престъпни действия и отварянето на вратата, но и после собственикът ще има възможност да го ползва, отваряйки със своя ключ? Така бихме попречили на крадците да проникнат в нашата собственост, но не и на нас. После ни остава само да сменим вече счупения патрон с нов.

Инженерите от родна варненска компания – Mauer Locking Systems също си задават тоя въпрос и се заемат със създаването на точно такава технология, правят патент, който после внедряват в уникалните си патрони. Името на патента е Red Line (червена линия). Как действат патроните, снабдени с тази технология? Ако го натиснете прекалено силно, започнете да бърникате вътре, опитате се да го измъкнете, с една дума – опитате се да извършите каквато и да е било интервенция срещу него, той ще се счупи по тънък прорез, оцветен в червено и няма да бъде измъкнат като така ще попречи на крадците да отворят секретната брава. Нещо повече – след това собственикът му ще бъде в състояние да си отключи вратата с ключа си. Годината на създаванена патента е 1996-та, може би някой от Вас си спомнят безвластието в България тези дни, когато кражбите на коли и обирите в жилищата са ежедневие. Малко по-късно българският патент е копиран от чужди компании и вече почти всички производители на системи за сигурност предлагат механизми с подобен срез.

СтрелкаСтрелка Стрелка  Малко повече за възхода на Mauer Locking Systems

През 1990 г. инженерът във варненското предприятие „Метал” Кольо Колев създава фирмата „Декаба”. Десетилетие след това вече порасналата фирма стартира партньорство с германците Mauer Handel – родният пазар вече не е достатъчен за мощностите и амбициите на българската фирма и се нуждае от фирма сътрудник, която ще спомага за изнасянето на готовата продукция. Германците се сдобиват с 29% от капитала на „Декаба”, а по-късно през същата година, явно видели огромния потенциал, същото прави и холандският холдинг Van Erp Agenturen, който придобива 20%. Част от сделката е в Холандия да се изградят допълнителни мощности (което и става) за производството на заключващи системи, а допълнителните елементи се създават във Варна.

През 2003 г. компанията носи вече името Mauer Locking Systems и в Белгия и Холандия фирмата увеличава в пъти своите продажби. Износът също генерира много доходи – голяма част от продукцията е предназначена за държави като Молдова, Испания, Русия, Гърция, Румъния, Македония. За да се концентрира и акцентира върху необятния руски пазар Mauer Locking Systems дори открива представителство в Москва.

Две години по-късно във Варна е създадена и оборудвана с най-модерни технологии нова производствена сграда, като инвестициите са над 6 млн. Оборудването и струва около 1 млн. евро, което е спечелено по проект на холандското Министерство на икономиката.

И ако някоиси мисли, че добрите новини свършват тук, се е излъгал. През май, 2016 г. една дълго подготвяна сделка става факт. Световноизвестната шведска компания Assa Abloy придобива всички дялове на Mauer. Това е голям удар, защото Assa са един от най-големите европейски производители на система за сигурност, имат представителства в повече от 70 държави и продажби (към 2015 г.) над 7 млрд .евро. Стратегията на шведите е постоянно да купуват и инвестират в други държави, като до момента имат близо 200 дружества. За разлика от други конгломерати обаче, целта на Assa е постоянно да създава конкуренция между тях, което е причината варненската фирма да запази своята самостоятелност. В момента Mauer Locking Systems имат регистрирани над 100 патента, като по-голямата част от тях са за цяла Европа.

 

Неизбежное да не споменем и за сътрудничеството между SOS Locksmith и Mauer Locking Systemsнай-добрите брандове в сферата на заключващите механизми едните, а другите – в областта на ключарските услуги. Всички наши майстори ключари са минали специални обучения и притежават сертификати, че могат перфектно да боравят, монтират, сменят, поправят изделията на Mauer. В онлайн магазина в Гео Милев и Сливница продаваме продуктите на Mauer, като естествено, това важи и за патроните с Red Line технологията SOS Mauer High Security.