Обучение на автоключ

Ремонтирането на всички видове брави, дръжки, патрони и видове заключващи механизми е друга услуга, която предлагаме в ключарския ни център в Гео Милев и Сливница. Ако имате възможност – донесете ни разваления продукт на място в центъра и ще го поправим, понякога обаче ще се наложи при Вас да дойде майстор ключар, който да ремонтира на място разваления механизъм или ако се налага – да го подмени.

Съвети как да поддържаме своите заключващи механизми

Ключалките, ключовете, бравите, дръжките за вратите са предмети от нашия бит, с които толкова сме свикнали, че им обръщаме внимание чак когато се развалят или започнат да не функционират толкова гладко както досега. Нашият съвет е в първия момент, в който усетите, че поради дългогодишната им употреба, неправилна експлоатация и др. причини, те вече не действат така както сте свикнали, де вземете мерки. Ако отлагате решенията, впоследствие това може да ви струва повече финанси, време и нерви.

При употребата им е желателно да се придържате към някои наистина прости правила, което касае особено патрона на Вашата секретна брава, защото именно той е частта, която най-често се разваля. Някои от тях ще Ви се строят направо наивни, но в забързаното ни ежедневие често не обръщаме внимание на всички детайли около нас, така че защо да не удължите малко живота и на заключващите механизми във Вашия дом:

  • Не насилвайте Вашия ключ когато отключвате или заключвате. Ако не работи нормално – донесете го в нашия ключарски център. Възможно е да е огънат и да се ремонтира безпроблемно, но и да се наложи да му се направи дубликат.
  • Никога не поставяйте два ключа от двете страни на Вашата брава. Това може да доведе до блокиране на механизма, което от своя страна – намесата на авариен ключар.
  • Никога не го използвайте вместо дръжка на брава, като го държите за горния край. Това увеличава натиска върху него, което може да го деформира или дори счупи. Ако външната страна на Вашата врата е с топка – в моментите на влизане я натискайте заедно с последното превъртане на ключа, а ако няма топка – винаги ползвайте дръжките.
  • Не смазвайте заключващите механизми – бравата, патрона с олио или грес. На пръв поглед това може да Ви се стори разумно решение, но имайте предвид, че после по тях залепват много парчета прах и мръсотия, което не е добре за ключалките. Правете това или със спрейове, предназначени за целта или с графит на прах, който впръскайте през ключалката.

В случаите, в които Ви се налага да направите ремонт на някои от механизмите, оставете това на нас – професионалистите. Многократно услугите ни ползват хора, които преди това са се мъчили сами (често без необходимите познания, опит и инструменти, а с гол ентусиазъм) или са ползвали услугите на т. на. „баш майстори”, след действията на които често трябва да подменяме целия механизъм с нов.

Ремонт на заключващите механизми – причини за повреда

Подобно на абсолютно всички други, и заключващите механизми се нуждаят освен от поддръжка, но и понякога от ремонт и смяна. Благодарение на нашия богат опит и практика, ние сме извели две основни причини, при които ремонтът е задължителен:

  • Износване след дълга употреба.

    С течение на годините механизмите за заключване – подобно на всички други – се развалят, клеясват, корозират и т.н. Те започват да дават дефекти и започваме да се затрудняваме да ги употребяваме. Не се колебайте в такива ситуации да повикате майстор професионалист (или да ни донесете механизма), защото ранната намеса може да доведе единствено до смяната на определена част, а не на целия патрон или брава например. След ремонта майсторът ще Ви я монтира на място отново. В някои случаи се налага да се закупи нова част или механизъм, с каквито ние разполагаме в изобилие. Пак Ви призоваваме в такива случаи да не се мъчите сами да се справяте, ако нямате необходимите умения.

  • Разваляне след престъпни действия.

    Неприятна ситуация, която не пожелаваме на никого, защото след взлом или опит за такъв, често заключващите механизми са направо в плачевно състояние. Потърсете ни веднага, ако станете жертва на престъпление – ще направим веднага диагностика на бравата, патрона и ще Ви предоставим план за действие, съобразен с моментното им състояние. Практиката ни обаче показва, че често в такива ситуации крадците оставят след себе си разбити врати, брави, патрони, което може да доведе до необходимостта от монтирането на изцяло нови такива.

Дръжките на всяка една врата са друг елемент, който освен бравата и патрона, се разваля сравнително често. Ще поправим всяка една без значение дали е предназначена за врата на витрина, за такава на баня, на дограма, шкаф и др. Въобще от каквато и ключарска услуга да се нуждаете – било то аварийна или планирана, може да се доверите на специалистите от SOS Locksmith в Гео Милев и Сливница. Ако имате възможност, донесете ни място за ремонт повредената част, а ако се налага – наш авариен ключар ще бъде на посочмения от Вас адрес в рамките на половин час за цяла София.