БЕЗКОНТАКТЕН ЧИП - RFID TAG
10,00 лв.
Този безконтактен чип вида RFID Tag е здрав и надежден, гарантира ви висока сигурност и дългого..
БЕЗКОНТАКТНА ЧИП КАРТА
15,00 лв.
Тази безконтактна чип карта е здрава и надеждна, гарантира ви висока сигурност и дългогодишно изпол..
КОНТАКТЕН ЧИП - IBUTTON
15,00 лв.
Този контактен чип от вида iButton е здрав и надежден, гарантира ви висока сигурност и дългогодишно..
Показани са от 1 до 3 от 3 (1 страници)

 


В нашия онлайн магазин предлагаме и безконтактни чип карти – важна съставна част от всяка една система за контрол на достъпа.


Как функционират системите за контрол на достъпа?

В своята същност те представляват централизирано управление до достъпа в различните помещения или обекти, разположени на мястото, което ще се охранява. Това може да са асансьори, входове на жилищни кооперации, офиси, складове, магазини, предприятия и мн. др. Достъп се осигурява единствено на оторизираните за целта лица, които разполагат чип карта, съдържаща уникална информация, което е невъзможно да бъде копирана. Когато я използвате разчитащото устройство сравнява наличната информация с тази, която се съдържа в чипа. Самата система за контрол на достъпа може да зададе няколко режима на пропускане – било то на всички служители, на точно определени, само примерно на ръководството на предприятието и мн. др. Т. нар. чекиране на входа носи информация за това кога даденият служител идва или си отива на работа, кой е влизал в извънработно време и т.н.


Какво представляват безконтактните чип карти?

Това са електронни ключове, които работят на определена честота и са изключително надеждни и защитени против копиране – системата притежава хиляди уникални комбинации. При загуба или открадване на електронния ключ е достатъчно той да бъде изтрит от системата и така тя ще го „забрави” и той ще стане неизползваем. Ако трябва да предоставяте такива ключове постоянно на различни или случайни хора (в зависимост от пропусквателния режим), тогава iButton са идеалното решение. Това е криптиран ключ, за който системата постоянно генерира нов код, което няма как да бъде прочетено и дублирано по какъвто и да е начин.

 

Tози метод гарантира висока сигурност, тъй като ключовете активират контролера след физически контакт и така се елиминира възможността да бъдат клонирани без вашето знание и съгласие. Устройството се инсталира така, че отвън има осигурен достъп единствено до гнездото за контакт на електронния ключ.