Обучение на автоключ

Прекодирането на секретна брава и патрон е услуга, която също предлагаме в нашия ключарски център.

Кои обаче са случаите, в които се налага да направим това:

 • След кражба на ключа

  Тогава е повече от задължително да подмените механизма, особено ако заедно с ключа са откраднати и Вашите документи. Личната Ви карта би могла да насочи крадците към Вашия адрес и затова в такава ситуация въобще не губете време, а ни звъннете и наш ключар ще прекодира Вашата заключваща система. Той ще пренареди наново елементите вътре, което ще елиминира откраднатия ключ. После ще Ви изработим и нови ключове по вече новата система за заключване.

 • Когато загубите ключа

  Сходна ситуация с първата. Няма как да бъдете сигурни, че този ключ няма да влезе в употреба от някой, който го намери и знае (или разбере) къде живеете. Ако ключ загуби и някой от Вашето семейство също трябва да се замислите. Дали знаете доколко приятелите примерно на детето Ви са надеждни и добронамерени?

 • Когато купувате апартамент или влизате във владение.

  Това също са случаи, в които Ви трябват нови ключове. В момента, в който получите ключовете за апартамента или сменете Вашия патрон или брава или може само да ги прекодирате. Има ситуации, които изискват да проникнете със сила във владение на ваш имот, апартамент и др. тогава задължително трябва да прекодирате заварените заключващи механизми.

 • Когато давате апартамент под наем.

  Тогава или сменяте патрона след всеки наемател или прекодирате настоящия. Така ще предадете на новите наематели нови ключове. Сходна е ситуацията когато сте наемател. Може да изискате това от собственика или ако той не се съгласява по определени причини, може да го направите самите Вие, защото ще е по-евтин вариант от смяната на патрона, особено, ако е скъп.

 • Когато искате да лишите някого от ключ.

  Всеки може да се сети за подходящи такива ситуации – причините, поради които бихте искали да забраните достъпа на някого, може да са десетки: при развод, смяна на детегледачка, фирмата, която обслужва апартамента Ви и мн. др

Да не забравяме, че за да направим това прекодиране трябва да ни покажете освен документ за самоличност, но и да ни докажете, че Вие сте собственикът на апартамента.

Нека обобщим плюсовете при прекодирането на секретна брава:

 • Става бързо, ако трябва спешно да реагирате при откраднати или загубени ключове;
 • По-ниската цена в сравнение с това да закупувате нови механизми;
 • Изключително удачен вариант за приложение там, където трябва честа смяна на патрона – най-вече при даване на помещения или апартаменти под наем.

Имайте предвид, че прекодирането не поправя дефектирал механизъм, то само елиминира старите ключове. Ако Вашият патрон е за смяна, по-добре направо вземете нов (в ключарския ни център на място, а и в онлайн магазина ни предлагаме изобилие от такива) с нови ключове, вместо първо да го прекодирате и скоро след това да трябва отново да купувате нов.