Отключване на превозното средство

Вашето дистанционното управление е предназначено да отваря единствено Вашия автомобил – това е азбучна истина, но по-интересни са случаите, в които то загуби връзката и престане да функционира. Често причината затова е изтощена батерия, но има ситуации, в които връзката между тях трябва да се възстанови наново.

В нашия ключарски център в Гео Милев и Сливница предлагаме множество видове батерии за дистанционно. Заповядайте, за да я сменим, но преди това ще направим диагностика на ключа Ви, за да преценим дали наистина в нея се крие проблемът. Причината дистанционното да не функционира правилно може да не се крие единствено в изхабената батерия, а е възможно бутоните или самата кутийка да са повредени или по някаква причина то да е изгубило връзка с автомобила, както и акумулаторът да е изхабен.

Дистанционното заключване – кратка история

Всичко започва в края на 50-те години в Щатите – първото приложение на дистанционното заключване и за огромните врати на огромните американски гаражи за огромните американски коли. Основната идея реално остава непроменена и в наши дни – в ръката си имате предавател, който излъчва сигнал към приемника отсреща, който след като го разпознае, извършва дадена команда. В първите дни дистанционните заключвания нямат уникални кодове и е често срещана гледка заедно с вратата на Вашия гараж да отворите и тази на съседа. Този проблем обаче бързо е елиминиран – производителите внедряват ел. прекъсвачи в дистанционното, които настроени по определен начин, гарантират поне 300 комбинации.

По-късно тази технология се използва и от производителите на автомобили, които създават уникални кодове още при на поточните линии на превозните средства. В първите дни всяка двойка – дистанционно управление-автомобил притежава уникален код, но пък крадците бързо го разбиват чрез т. нар. прихващачи, които записват засечения сигнал и прави негово копие, чрез което после може да отключите колата. Отговорът на производителите на автомобили е внедряването на кодове, които се сменят. Този метод се използва и в наши дни – при натискане на дистанционното към превозното средство се излъчва код. След това вграденият приемник и в двете устройства генерира случайни числа, като едно от тях е следващият код за отваряне. Комбинациите са милиарди и така всяко едно отключване и заключване се извършва чрез уникален такъв.

Нашите майстори ключари са в състояние да синхронизират всяко дистанционно независимо от марката и модела на превозното средство.

Съветваме Ви, в момента, в който усетите, че то вече не функционира изрядно (или въобще спре), да заповядате в нашия ключарски център, за да сменим батерията му, или ако се налага – да го синхронизираме към автомобила. Ако по някаква причина не сте в състояние да влезете в автомобила си или да го запалите заради автоключарски проблем, наш авариен майстор ще бъде при Вас до 30 минути независимо къде в София се намирате.